Att förstå Carl Johan de Geers konstverk och bidrag

Vem är Carl Johan De Geer?

Carl Johan De Geer, född 13 juli 1938, är en svensk konstnär, författare, filmare och scenograf. Han kommer från en adlig familj men har skilt sig ut med sin radikala politiska syn och ofta kontroversiella konst.

Namn Födelsedatum Yrke
Carl Johan De Geer 13 juli 1938 Konstnär, författare, filmare, scenograf

Vad är Carl Johan De Geer mest känd för?

Han är mest känd för sina färgstarka och provokativa verk, inklusive en utställning från 1967 där han kritiserade sitt eget arv genom att skapa en lekfull men störande bild av adelskapet. Han har även gjort flera populära TV-program och spelat en nyckelroll i utvecklingen av den svenska alternativkulturen under 1960- och 70-talet.

Vilka är hans mest framstående verk?

Några av De Geers mest framstående verk inom konst inkluderar ”Storfoten”, en stor installation skapad 1978 som har blivit en symbol för kampen mot kärnkraft, och hans olika textiltryck vilka har blivit ikoniska representationer av hans syn på samhället och politiken.

  • ”Storfoten” (1978)
  • Textiltryck med politiska och samhällskritiska motiv

Var kan man se Carl Johan De Geers konst?

De Geers konst finns att se på flera museer och gallerier i Sverige, inklusive Moderna Museet i Stockholm och Malmö Konstmuseum. Han har även haft många separatutställningar runt om i världen.

På ålderns höst fortsätter han att skapa och är fortfarande en aktiv medlem i det svenska konst- och kulturlivet.

Relaterade inlägg