Bakom kulisserna på melodifestivalen 2023 deltävling 2

Vad är Melodifestivalen 2023 deltävling 2?

Melodifestivalen är Sveriges största musikfestival och deltävling 2 är den andra av de fyra deltävlingarna. Den sker traditionellt en vecka efter den första deltävlingen. Låtarna och artisterna i den här deltävlingen har anses vara unika varje år, men oftast med en blandning av nya och gamla artister.

Vem deltar i deltävling 2?

Deltagarna i deltävling 2 varierar varje år. Ibland innehåller deltävlingen några av de mest efterlängtade artisterna i tävlingen. Vilka exakt som kommer att delta offentliggörs oftast i november eller december före tävlingen.

Hur fungerar röstningen?

Röstningen sker live och varje låt kommer att få en summa poäng från åskådarna – dessa poäng läggs sedan till eventuella domarröster för att bestämma vilka två låtar som går vidare till finalen.

Dag Deltävling Stad
Lördag 1 Göteborg
Lördag 2 Malmö
Lördag 3 Luleå
Lördag 4 Stockholm

När och var är deltävling 2?

Deltävling 2 brukar traditionellt hållas i Malmö en vecka efter deltävling 1. Datumet varierar, men det markeras vanligtvis på SVT:s schema för februari och mars.

Är det en del av Eurovision?

Ja, Melodifestivalen är Sveriges nationella urval för Eurovision Song Contest. Vinnaren av Melodifestivalen kommer att representera Sverige på Eurovision samma år.

  • Hoppas detta ger en bra översikt. Missa inte att få med några av dina favoritartister!

Relaterade inlägg