Camilla, hertiginna av Cornwall och hennes betydelse i kungafamiljen

Vem är Camilla, Hertiginna av Cornwall?

Camilla, Hertiginna av Cornwall är engelsk adel och gemål till Charles, Prins av Wales. Hon är mest känd för sin roll i den brittiska kungliga familjen.

Född Titlar Familj
17e juli, 1947 Hertiginna av Cornwall, Hertiginna av Rothesay, Grevinna av Chester Bruce Shand (Far), Rosalind Cubitt (Mor)
Prinsessa av Wales Prins Charles (make), Tom Parker Bowles (son), Laura Lopes (dotter)
Prins William (styvson), Prins Harry (styvson)
Archie, Lilibet (styvbarnbarn)

Vad gör hon?

Som hertiginna har Camilla ett antal offentliga plikter och skyldigheter. Hon stödjer en mängd välgörenhetsorganisationer, särskilt de som rör hälsa och välbefinnande, läskunnighet och djurvälfärd.

Hennes brytning med traditionen

Trots att hon är gift med prins Charles, bär Camilla inte titeln Prinsessan av Wales, främst på grund av dess tidigare förknippning med Prinsessan Diana. I stället väljer hon att använda titeln Hertiginna av Cornwall, den kvinnliga motsvarigheten till en av hennes makes sekundära titlar.

Hur är hennes relation med allmänheten?

Det var en tid då Camilla var en kontroversiell figur i Storbritannien, men med tiden har det brittiska folket också sett hennes engagemang och pliktmedvetenhet. Idag är Camilla en respekterad medlem av kungafamiljen och deltar aktivt i dess många ståndpunkter och causes.

Lite roliga fakta

  • Hon älskar att läsa och är beskyddare för en del olika läsfrämjande organisationer.
  • Camilla äger två Jack Russel Terriers, Beth och Bluebell.
  • Hon är en stor matälskare och har till och med medverkat i ett Masterchef-program.

Relaterade inlägg