Inför fotbolls em damer 2022: allt du behöver veta

Vad är fotbolls EM damer 2022?

Fotbolls EM damer 2022, även känt som UEFA Women’s Euro 2022, är den 13:e upplagan av Damernas europeiska fotbollsmästerskap. Turneringen organiseras av Uefa, och deltagande lag konkurrerar om den ädla titeln över hela Europa. Bland de deltagande lagen är våra svenska tjejer bara några av många som spänner bågen för att vinna.

Lag Spelarantal Datum
Sverige 23 6-31 juli
England 23 6-31 juli
Frankrike 23 6-31 juli
Tyskland 23 6-31 juli

Kan Sverige vinna?

Visst kan det! Med ett starkt lag som står redo att kämpa för varenda boll, är chansen helt definitivt där. Men fotboll är som vi alla vet oförutsägbart, och mycket kommer att avgöras på planen. Men vad tror du? Håller Sverige för pressen?

Vart kommer matcherna spelas?

Turneringen kommer att ta plats i England, med finalen spelad på det ikoniska Wembley Stadium i London. Men det betyder inte att du inte kan vara en del av actionen, tack vare TV, radio och internet, kan du följa varje match i realtid.

Vilka spelare ska vi hålla ett öga på?

  • Fran Kirby, England
  • Amandine Henry, Frankrike
  • Dzsenifer Marozsán, Tyskland
  • Kosovare Asllani, Sverige

Vare sig du är en hängiven supporter eller bara lite nyfiken, ser Fotbolls EM damer 2022 ut att bli en spännande uppvisning av talang och skicklighet. Så varför inte ställa upp och heja fram våra svenska tjejer i deras strävan att ta hem guld?

Relaterade inlägg