Prins Harry, hertig av Sussex och hans banbrytande steg

Vem är Prins Harry?

Prins Harry, mer officiellt känd som Hertig av Sussex, är den yngsta sonen till Prins Charles och Prinsessan Diana. Hans fullständiga namn är Henry Charles Albert David, men han är mer känd som Harry.

Namn Födelsedatum Titel
Prins Harry 15 september 1984 Hertig av Sussex
Familj Prins Charles (far), Prinsessan Diana (mor) Meghan Markle (fru)
Barn Archie Harrison, Lilibet Diana
Yrke Verksam inom välgörenhet och försvar

Vad gör han nu för tiden?

Efter att ha beslutat att lämna sin kungliga roll bakom sig, bor prins Harry nu i Kalifornien tillsammans med sin fru, Meghan Markle, och deras två barn. De tillbringar tid med deras välgörenhetsorganisation, Archewell, och har inriktat sig mer på filantropiskt arbete och medieproduktion.

Varför lämnade Prins Harry kungahuset?

Prins Harry och Meghan Markle meddelade i januari 2020 att de skulle kliva tillbaka från sina kungliga roller, en rörelse nu ofta kallad ”Megxit”. Beslutet följde efter en lång tid av press och kontroll från media, och paret ville leva ett lugnare, mer privat liv för deras familj. De öppnade även upp om denna erfarenhet i en intervju med Oprah Winfrey i mars 2021.

Om Hans framtid

Prins Harry och Meghan har avtalat om en affär med Netflix till ett värde av multi-miljoner dollar genom deras produktionsbolag Archewell Productions. De kommer att producera dokumentärer, docu-serier, filmer, scriptade tv-program och barnprogram. Dessutom har de startat en podcast på Spotify för att ”lyfta fram röster som du kanske inte har hört förut”.

  • Lanserar valfri yttre utbildning via Archewell Foundation
  • Kämpar för mental hälsa och välbefinnande genom den globala mentalhälsosöndagen
  • Fortsätter att vara en förespråkare för veteraner

Allt som allt fortsätter Prins Harry med att göra meningsfullt arbete efter att ha lämnat sin kungliga roll, och förblir engagerad i sina passioner och välgörenhetsinsatser.

Relaterade inlägg