Ring så spelar vi tips och tricks

Vad är ”Ring så spelar vi”?

”Ring så spelar vi” är ett underhållningsprogram i svensk radio som har funnits i över 50 år. Det är ett interaktivt program där lyssnare kan ringa in och göra musikönskningar. Det sänds varje lördag morgon och är ett älskat inslag i svensk radio.

Vem har varit programledare för ”Ring så spelar vi”?

Genom åren har olika personer lett programmet. Några av de mest minnesvärda inkluderar Gert Fylking, Lotta Bromé och den nuvarande programledaren Lisa Syrén.

Programledare År Antal avsnitt
Gert Fylking 1988-1993 260
Lotta Bromé 1994-2016 1150
Lisa Syrén 2017-idag 200+

Hur kan jag delta i ”Ring så spelar vi”?

Om du vill delta i programmet kan du ringa in när det sänds. Du kan också lämna ett meddelande på programmets telefonsvarare när som helst under veckan. Dessutom kan du maila in din önskemusik.

  • Ring in under sändningstid
  • Lämna ett meddelande på telefonsvararen
  • E-posta din önskemusik

Så vare sig du vill höra Pugh Rogefeldts ”Små lätta moln” eller Dolly Partons ”Jolene”, har du all möjlighet att få din röst hörd på radion.

Varför är ”Ring så spelar vi” så populärt?

Det finns förmodligen lika många svar på den frågan som det finns lyssnare. Men en sak som verkar stå ut är att programmet knyter samman människor över hela Sverige, oavsett ålder eller bakgrund. Det är en chans att få din röst hörd och att få dela din favoritmusik med andra. Dessutom är det alltid spännande att höra vilka låtar andra har valt!

Så varför inte ringa in nästa lördag och se vad som händer? Kanske blir det du som får bestämma musiken för en stund!

Relaterade inlägg