Staffan Oldsberg fick försvara sin titel mot Joakim Geigert

Det brukar heta att en olycka sällan kommer ensam. Det är något som Staffan Oldsberg fick erfara när både hans pappa och hans mamma dog under samma månad. Men innan dess har Staffan både hunnit med att vara programledare och att gå en tuff match mot revysonen Joakim Geigert.

Snabbfakta om Staffan Oldsberg:

Född13 december 1968
Känd förProgramledare och son till Ingvar Oldsberg
FamiljEn syster och en bror

Ingvar och Laila Oldsberg dog nästan samtidigt

Våren 2022 dog Staffan Oldsbergs mamma, Laila Oldsberg, bara en månad efter hans välkände pappa, Ingvar Oldsberg. Fyra dagar efter mammans död begravdes pappan i Råda kyrka i Mölnlycke. Det blev en dubbel sorg för sonen och hans syskon.

I en intervju med P4 Göteborg säger Staffan: “För att klara av det får man skjuta det lite framför sig, annars blir det övermäktigt.” Han fortsätter med att berätta om att han vill fokusera på glädjen och de ljusa minnena han har efter pappan. Även om Ingvar inte alltid var fysiskt närvarande kände Staffan alltid att han fanns närvarande på något sätt. Trots tuffa år ser han positivt på sin relation med pappan.

Staffan Oldsberg föddes till ett liv i TV

Ingvar Oldsberg var en av de mest välkända tv-profilerna i Sverige. Listan över programmen med Ingvar Oldsberg på hans wiki är respektingivande. Inte minst att ha varit programledare för På Spåret i över tjugo år är anmärkningsvärt. De senaste programmen han ledde var Bingolotto som han ledde från 2014 till 2017 och Sverigequizen som han ledde från 2013 till 2016.

De sista åren levde Ingvar mer tillbakadraget i sitt hus på Orust och sin lägenhet i Spanien. Han började dock sin karriär som sportjournalist och kommentator. Efter det ledde han framförallt underhållningsprogram, först på SVT och senare på bland annat TV4. Inte minst var han julvärd 2006, vilket i Sverige är närmast att betrakta som att bli adlad. Det ligger nära till hands att konstatera att sonen Staffan mer eller mindre föddes till ett liv i tv-rutan.

Ingvar Oldsbergs program i urval:

  • Oss skojare emellan
  • Bell & Bom
  • Avenyn upp och ner
  • På spåret
  • Tipsextra
  • Småstjärnorna
  • Vem kan slå Filip och Fredrik?
  • Här är ditt liv
  • Sverigequizen
  • Bingolotto

Staffan Oldsberg underhöll publiken i TV3

Staffan Oldsberg jobbade som programledare under lång tid. Han har bland annat jobbat på TV3 och TV4 med morgonprogrammen. Han fick stor negativ uppmärksamhet år 2009, då han åtalades för misshandel. På mindre nogräknade forum som Flashback kan man hitta tvivelaktig information om detta men enligt Staffan själv berodde händelsen på ett missförstånd.

Efter flera år var ett förutbestämt liv i TV inte lika roligt längre och han valde då att sadla om till andra branscher. Numera jobbar Staffan Oldsberg med annat än att sitta i morgonsoffan framför en kamera. Under sin tid som underhållare på TV3 gjorde Staffan Oldsberg en match mot Joakim Geigert, son till revymästaren Hagge Geigert. De unga representanterna för de två underhållningsfamiljerna möttes på gocart-banan för ett legendariskt lopp.

Staffan Oldsberg vs. Joakim Geigert

“Joakim klarar inte ens av att ta körkort på Legoland så det här blir inga problem alls” säger Staffan på skoj och verkar självsäker på att vinna över både rivalen Joakim och de inhyrda gocart-proffsen i bakgrunden. Upplägget är att de ska mötas för att se vem som kan vinna den ärofyllda mästartiteln. Det mytomspunna loppet startar men allt går inte som det är tänkt.

Redan från start står det klart att Staffan och Joakim sysslar med sabotage för att dribbla bort motståndarna. De halkar på uthälld olja och tvingas springa på toaletten efter att en okänd vätska har hällts i deras sportdryck. Man skulle kunna tro att matchen är avgjord redan innan den börjar men efter flera olycksaliga händelser vinner varken Staffan eller Joakim. Mer än så är det inte värt att avslöja om nittonhundratalets stora tv-race.

Senaste nytt